Thursday, 29 December 2011

Tutorial : Flash Blockquote


hello2!!emm..sory ek kalo stiap kali korang start bace..mesti ayt sme je..hehe..arep xde idela nk ckp cmne lg..hehe..ok2..sperti yang korang taw..sebelum ni arep ade cite mcam mana nk ltak background kat blockquote..aihhh..korang xtaw ke blockquote tu ape??haa..bace ni dulu >>>Bace Ni!!

haa..ok2..korang dah taw kan.ok2..blehla kte proceed..hmm..kalo yg sblum ni..arep ajar cmne nak ltak background kat blockquote tu..tapi kali ni arep maw ajar cmne nak wat flash blockquote mcam kat blog arep tu..bile cursor kte peg kt blockquote tu..pic die brubh..nak2???hehe..ok2..jom kte proceed..

1.  korang peg ke dashboard > design > edit html

2.  search kod ni.. 


.post blockquote{
3.  dah jumpe??dkat bwah kod yang korang cari tadi..paste kod ni..

background:url(URL background); padding:5px;Border:2px dashed #00000;colour:#FFFFFF}blockquote:hover {background: url(URL background) repeat right bottom ;border:2px dashed #000000;-moz-border-radius-topleft: 10px;-moz-border-radius-bottomright: 10px;}
 4.  tulisan yang arep orenkan tu..korang tkar dngn url pic yang korang nak..kalo korang nak pic yang berbeza2..korang amekla url pic len2..pastu paste..

5.  tlisan wrne hijau tu plak..korang boleh amek kt sini >>> Hidup Warne Warni!!

6.  ok!!dah siap!!pastu save..n then tgk..jadi tak..kalo tak jadi ckap kat arep ek..nnti arep tlong korang..

ok..stkat ni je tutorial arep kali ni..nnti arep share mende yg lg best ek..bye2 my readers!! :P


border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...