Monday, 19 December 2011

Layakke Aku Nak Berdakwah???


hehe..alhamdulillah..smpai skrang arep still bleh brnfas n still bleh post kt blog ni untk korg sume..hehe..hmm..tjuk ni arep rse mmang ptut kalau kite ambil serius..sbb kalau kite lhat skang..rmai yang takut nak bagi dakwah sebab mreka akn tnya diri mreka sndri"eh..aku ni layak ke nak bagi nsihat kat orang lain?dh ckup perfect ke aku ni??"dan akhirnye..orang yang trtnye2 diri sndri mcam tu akan hilg semngt untuk berdakwah dan akhrnye niatnye ditingglkan macam tu je..kite kne sdar yang prsoalan tu hanya perangkap oleh syaitan agar kemungkran tu kite xcgah n mmbiarkn kmungkran tu berlaku..hmm..arep nak tnye..kalau nk jd pendakwah..diri kne perfect ke??hmm..diri yg smpurna bkan syarat wjib bagi mendakwah..kalaulh pendakwah tu kne perfect.....alamatnye xkan adelh pndakwah kt dunia ni..sebb dah jelas smua orang ade kekurngn dan ksilapan..dh fitrah manusia..yang penting niat di hati nak cgah kemungkran spye org yg buat kslapan tu sedar dan kite pun xdpat dosa sbb kite tak biar kemungkran berlaku.."eleh,anak bini die tak terjaga!ada hati nak nsihat orang!blah la!!"haa!!ni lagi stu golongn yg tak sdar diri..mcam diri dia perfect sngat tak nak dngar nshat pendakwah....orang jenis mcam nilah yang selalunye memtahkn smngat pendakwah dan akhirnye..kemungkaran smkin berleluasa..scra jjur memang time arep nk post psal rindu tu..arep memg tkut kalau2 ade kwan ktuk arep....yela....tipulah kn kalau arep ckp arep xpenah rndu kt orng len :P tapi skurng2nya..kite bagi dakwah kt orng..sdikit sbnyk ape yang kite dakwahkn tu akan beri ksedran kt kite juga dan insyaallah kite juga akan berubah ke arah yg lbih baik..kan indah kalau hidup kne pnuh dngan dakwah?? :)


border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...