Wednesday, 28 December 2011

Sembunyikan shoutbox


alo2!!hehe..thx for sudi bce tutorial arep yg xsberape ni ek..hehe..arep arap korang dpat bnyak maklumat dri blog ni..tapi ingat!!kalo dh jadi tu..share2lah ye ngn kawan korang..hehe..ok2..kali ni..arep maw ajar mcm mne nk smbnyikn shout box..haa??xpham..alaaa..mcm shoutbox kat blog arep ni..tgk kt bwah ni..





haa!!dah taw kan..bgus2!!ok2..kalo maw buat camtu..jom ikut arep!! :P

1.  copy kod yang kat bawah ni...



<style type="text/css">#gb{position:fixed;top:50px;z-index:+1000;}* html #gb{position:relative;}.gbtab{height:100px;width:30px;float:left;cursor:pointer;background:url('http://2.bp.blogspot.com/-hp5hb7Z7Gvk/TmzEhhJZRmI/AAAAAAAAGgo/vmECDANflYw/s320/shoutbox.png') no-repeat;}.gbcontent{float:left;border:2px solid #666666;background:#F5F5F5;padding:10px;}</style><script type="text/javascript">function showHideGB(){var gb = document.getElementById("gb");var w = gb.offsetWidth;gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);gb.opened = !gb.opened;}function moveGB(x0, xf){var gb = document.getElementById("gb");var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;var dir = xf>x0 ? 1 : -1;var x = x0 + dx * dir;gb.style.right = x.toString() + "px";if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}}</script><div id="gb"><div class="gbtab" onclick="showHideGB()"> </div><div class="gbcontent">Letak kod shoutmix korang kat sini<div style="text-align:right"><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/09/tutorial-sembunyikan-shoutbox-blog.html" target="_blank"><small>tutorial here</small></a><a href="javascript:showHideGB()">[close]</a></div></div></div><script type="text/javascript">var gb = document.getElementById("gb");gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";</script>


2.  korang peg kat dashboard > design > page element

3.  pastu click add gadget n plih html/java script

4.  n paste kod korang yang korang copy tadi kat situ..

5.  n..kalo korang maw ade pic..korang gntila tlsan wrne oren tu dengan url pic yg korang ske..

6.  ok..pastu save..haa!!!dah siap!!! :)

yang tulisn warne hijau tu korang gantila dengan kod shoutmix korang ye..xtaw mne nak amek???meh..ambek kat sni >>Meh2!!kat sini!!

oklah..arep maw undurkn dri dulu ek..hehe..have fun with your new shoutmix!!!hehe..bye! :)


border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...