Wednesday, 28 December 2011

Tutorial : Background Title Sidebar


konichiwa!!haha..ngarut je arep ni..tetibe je speaking jepun..haha..tapi kalo bhase jepun..arep ske ckp aishiteru!!hehe..xdela..memain je.. :P..ok2..kte truskn dngan tjuan kte sbenarnye ek..hehe..seperti yang korang dh bce kat title tu..arini arep maw ajar cmne nak buat background kat title sidebar..nnti korang leh wat mcm kat bwah ni..


ok2..no more talky2..hehe..jom2..kte wat sesame ek..jom!!!

1.  korang pegi ke dashboard > design > edit html

2.  ok..dah jumpa??haa..bgus2..ok..lpas dah jumpe..korang copy code kat bawah ni n korang paste kat bwah kod yang korang cri tadi..

background:url(URL PIC KORANG)

3.  dah?ok..kte proceed lg..pastu korang copy kod tadi kat bwah text-transform:uppercase;..xpham??hmm..tgk kat bwah ni

h2{text-align:center;
background:url(URL PIC KORANG
margin:0 0 1em 0;
font:$(widget.title.font);
color:$(widget.title.text.color);
text-transform:uppercase;
 background:url(URL PIC KORANG)
yang tulisan warne merah korang tukarla dengan url pic yang korang nak ok..

haa!!dah siap!!ok2..preview dlu..kalo jadi..bru save ye.kang tak jadi..menangis tak sudah kang..hehe..ok2..arep chaw dlu..kalo tak jadi..tnye arep ek..bye!!have fun with your new background ok!! :)
border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...