Wednesday, 28 December 2011

Tutorial : Background Post Title


heii!!dpat lagi kte brjumpe lagi kan??hehe..amacam ngan post arep sblum2 ni??ok tak?kalo tak..cpat2 ckp..arep leh btulkan..hehe..ok2..xmaw bsing2..kali ni arep maw ajar cmne nak ltak background kat pos title tu..nnti leh jd cntik macam kat bwah ni..



hehe..xdela cntik sngat..sje je nak puji dri sndiri..hehe..arep taw korang mest lg creative dri arep kan??ok2..kalo nak wat cmtu..ikut ape arep ckap ek..

1.  korag peg ke dashboard > design > edit html

2.  pastu korang search kod ni.. .post h3 { kalo tak ada..search kod ni plak.. h3.post-title {

3.  ok..pastu korang copy kod bwah ni n paste kat bwah .post h3 {

border:0px dashed #cc99cc;text-align: center;margin:.5em 0 .5em;padding:0 0 4px;font-size:140%;font-weight:normal;line-height:1.2em;background:url(URL BACKGROUND);color:$titlecolor;}

4.  n bagi kod h3.post-title { plak..korang copy kod kt bwah ni n paste kt bwah kod tu..



border: 3px solid #C0C0C0;background: url(URL BACKGROUND);
5.  tlisan yang arep merahkan tu..korang paste url pic yang korang nak gne..

6.  dah??ok..preview..tgk bleh ke tak...

7.  kalo tak bleh..korang bleh paste kod ntuk  .post h3 { kat bwah kod h4 }

8.  then,preview dlu..kalo bleh..save ek..


haa!!jadi tak??kalo tak jadi..ckap ek..slagi mne nyawa dikandung badan..slagi tule arep akn tlng..hehe..klah..bye..salam.. :)



border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...