Wednesday, 28 December 2011

Pisahkah Gadget kat Sidebar


hyep!!hehe..xmaw bebel2..pnatle..hehe..ok2..skang ni arep maw ajarkn cmne maw pisahkan widget kat sidebar..haa!!macam kat bwah ni


hehe..jom2!!ikut ek ape yg arep ajar ni.. :P

1.  korang bka dashboard > design > edit html 

2.  mende yang paling pnting korang kene buat..tick expand widget dlu!!hehe..

3.  pastu search kod ni..

]]></b:skin>

4.  dah jumpe??ok..pastu korang copy kod kat bwah ni n paste kat atas kod yang korang cri tadi..

.sidebar .widget {background : #ffffff;-webkit-box-shadow: 0px 0px 19px #8E8A8A;-moz-box-shadow: 0px 0px 19px #8E8A8A;-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;border: 4px solid #81BEF7;margin:0 -5px 1.5em -5px;padding:5px 7px 5px 7px;}.main .widget {-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;border-bottom:1px dotted $bordercolor;margin:0 0 1.5em;padding:0 0 1.5em;}
5.  haa!!dah siap!!hehe..pastu jgn save dlu..preview dlu k..mnela taw xjd ke..hehe..

6.  hehe..kalo dah puas aty..korang blehla save..tp kalo maw edit..meh arep ajar..hehe..

7.  kalo korang maw background gadget korang tu ade pic..korang blehla copy url pic tu n gntikan tlisn wrne merah tu..

8.  tulisan yang wrne oren2 tu untuk edit lengkung kat border..kalo korang maw tjam pnye..korang kurangknla angke tu..

9.  n tulisn wrne hijau tu untuk ketebalan border..kalo maw tbal pnye..korang tmbhlakn angke tu ek..

10.  ok!!dah siap!!preview..pastu kalo dah puas aty..save!!

hehe..kalo xjd..ckp kat arep cpat2 ek..nnti arep tlong korang..bye!! :)




border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...