Thursday, 29 December 2011

Tutorial : Dapatkan Blog ID


hye!!hehe..ok2..tutorial ni untuk orang yang baru berkecimpung dalam dunia blogger ni..hehe..so,yang dah advance tu jangan nak menyibuk kat sini!!hehe..xdela..arep memain je..sume boleh bace...takkan arep maw hlang..tu kan mate korang..hehe..ok2..bnyak sngat borak..kang lupe plak tujuang sebenar..hehe..ikut ape yg arep ckap ni ek..

1.  korang peg ke dashboard > design

2.  pastu die akan kuar cmni kan

*click pic untuk tengok lg besar..

3.  n korang tgok kt address bar tu..die ade bgtaw blog ID korang..tak pham???tgok pic kat atas tadi..

haa..dah taw kan??ok..lpas ni korang blehla tmbah ape2 kat blog korang yang gune blog ID korang..ok?? ;)
hehe..ok2..stkat ni je ek share kte kalini..nntikan post arep yang akan dtang!! :P..hehe..bye!! :)



border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...