Tuesday, 27 December 2011

Effect Salji kat blog


Hyep..hehe..cube korang tgk kt blog arep ni..ade klopak bunge sakura jtuh an??romantik kn??hehe.. :P..tapiiiii...kali ni arep bkan nak ajar cmne nak wat daun gugur ke,duit gugur ke,bkan2!tapi arep nak ajar cmne nak ltak effect salji kat blog korang.nanti mest jd lagi mnarik an??hehe,ok2,we proceed with our lesson :P

1. korang buka dashboard > design > edit html2. pastu,korang tkan ctrl F n cri kod ni..

2. pastu,korang tkan ctrl F n cri kod ni..

<head>

3.dah jumpa??ok,pastu korang copy kod ni plak..

<script src='http://s1.wp.com/wp-content/plugins/snow/snowstorm.js?m=1322079647g&amp;ver=1322079647' type='text/javascript'/><script src='http://s1.wp.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?m=1322588680g&amp;ver=1.7.1' type='text/javascript'/><script src='http://s2.wp.com/wp-content/blog-plugins/loggedout-follow/widget.js?m=1320005313g&amp;ver=20111128' type='text/javascript'/> 

4. pastu paste kod yg korang copy tadi kat bwah kod yang korang cari tadi..

5. n then,previewla..nak test boleh ke tak..

6. kalo xde ape2 hal..korang savelh..n..SIAP SUDA!!hehe..

p/s kadang2 salji tu xkuar..tp korang tunggu jela..mest kluar pnye..hrap bersabar ye..sabar kn sparuh iman..hehe.. 
border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...