Thursday, 29 December 2011

Tutorial : Background untuk Blockquote


Hye!!hehe..alhamdulillah arep still dpat share ape yg arep taw untuk korang..ok2..sblum arep maw ajar..arep maw tnye..korang taw blockquote tu ape??haa!!blockquote tu mcm kotak yang slalu arep buat untuk ltak kod2 tu..kalo tak ingt..tgk pic kat bwah ni..



haa!!tule blockquote..ok..kalau korang dah fham..arep truskan ek ape yang arep nak ajar kali ni..

1.  korang peg ke dashboard > design > edit html

2.  pastu korang search kod ni

.post blockquote {

3. pastu bile dah jumpe..korang copy kod kat bwah ni..n paste kat bwah kod yang korang cari tadi...

background-image:url(URL PIC); 

4.  tulisan warne oren tu korang tukar dengn url pic yang korang suke..

5.  pastu save..siap!!

eh..ape lagi??nk taw cmne nak gune blockquote gak ek??ok2..korang tgk pic ni..


aikk..xnampak ek..kalo maw pic bsar lg..korang clickle pic tu..bru nampak..hehe..ok..tu jela yang arep maw ajrkan..hehe..snang kan??ok..have fun with your new blockquote!!bye!! :)






border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...