Thursday, 29 December 2011

Tutorial : Cursor Menarik!


hye!!haa!!tadi arep peg blogwalking kat blog orang lain..pastu ade satu blog tu..arep tertarik dengan cursor die..mesti rmai orang yang suke cursor yang ade pic kan??hehe..ok2..walaupun arep xbuat mende tu kat blog arep..tapi arep still akan ajar korang ye..hehe..follow ek ape yg arep ckp ni..

1.  first skali..korang boleh plih cursor yang korang minat kat SINI!!

2.  pastu korang copy url cursor tu..crenye..dkat gmbar tu korang right-click pastu copy url image

3.  dah copy??ok..pastu korang peg ke dashboard > design > page element

4.  korang click add gadget > html/java script

5.  pastu korang copy kod kat bawah ni n paste kat ruang tu..

<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>

<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a> 

 6.  tulisan warna merah tu korang ganti dengan url cursor korang ek..

7.  n tulisan warne hijau tu korang ganti dengan link blog korang..

8.  n then..ape lagi??SAVE!!haa!!dh siap!!

dah2..gi tengok jadi ke tak..cntikkan??hehe..ok2..smpai sini je ek arep ajar..nnti kte jumpe lagi..bye!! :)
border:3px dotted #FF66CC; border-radius: 30px 30px 30px 30px; background:#FFEEFD;'>

0 orang dah komen..awak??:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...